Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta accepteras ditt samtycke. Learn more

136.2m FM

Skadestand osannolikt

opinion

När det gäller aktiebolag finns det reglerat på ett helt annat sätt och då har bolaget ett år på sig att rikta skadeståndskrav mot den eller de ansvariga i styrelsen, som vid en stämma inte getts ansvarsfrihet. Tunga namn nekas ansvarsfrihet. Det är över huvud taget ovanligt att styrelseledamöter inte ges ansvarsfrihet. Det är en kraftig signal om att man inte har skött sin uppgift.

Eftersom det Skadestand osannolikt lagstiftning är det enda som skulle Skadestand osannolikt reglera detta i så fall föreningens stadgar, säger Jan Kleineman.

I Kommunals stadgar nämns ingenting om skadeståndsansvar i fall där ansvarsfrihet inte ges.

Syftet med lagstiftningen är att...

Enskilda medlemmar, kan enligt Kleineman, inte anses ha lidit skada även om det funnits en vårdslöshet med medlemmarnas pengar. Det blir i så fall en fråga "Skadestand osannolikt" den nya förbundsstyrelsen att gå vidare med vilka följder de tycker att en eventuell icke-ansvarsfrihet ska ge.

Vidare framstår det som osannolikt...

Men om det inte finns reglerat låter det som att det är osäkert om det går att begära skadestånd? Löner 28 december, Nu är det slut med storhelgerna. Trettonhelgen ses som en vanlig helg i de. Politik 21 december, Det har gått över tre månader utan regering. Politik 21 december, LO reagerar starkt efter att statsminister Stefan Löfven S öppnat för att kompromissa om.

Tävling 22 Skadestand osannolikt, Rösta på ditt favoritomslag från och var med och tävla om ett biopresentkort. Ledare 21 december, Många kommunalare har inte möjlighet att vara med sina närmaste på julafton eftersom de. Arbetsmiljö 20 december, Personalen i Göteborgs hemtjänst har fått nog. Arbetstider 20 december, Protesterna mot olika villkor för undersköterskor och sjuksköterskor i Region Norrbotten går vidare.

Arbetstider 18 december, Undersköterskorna, skötarna, barnsköterskorna och ambulanssjukvårdarna i Region Norrbotten kämpar för att få samma nattarbetstid som. Nyheter 20 december, Från årsskiftet kommer inga nya anvisningar ske ti ll arbetsmarknadsinsatserna extratjänster och moderna beredskapsjobb. I en lista som av Skadestand osannolikt mejlades ut av cheferna på äldreboendet Ingridshem i Luleå kunde personalen läsa vad cheferna ansåg om dem. Debatt 19 december, Med den högerbudget som gick igenom i riksdagen ko mmer vi unga arbetare att få det ännu sämre nästa år, skriver Kommunal Stockholms läns lokala ungkommitté, genom Oscar Karlsson.

Arbetstider 19 december, Kommunal i Region Halland fortsätter att kämpa för att få samma villkor som sjuksköterskorna. Nu vänder de sig till förvaltningsrätten. Arbetstider 19 december, Kommunal och Region Gävleborg har kommit överens o m ett nytt avtal för ambulanssjukvårdarna. Nyheter 18 december, Ett halvår har gått sedan Sverige upplevde de stör sta skogsbränderna i modern tid.

Tunga namn nekas ansvarsfrihet    Det är över huvud taget ovanligt att styrelseledamöter inte ges ansvarsfrihet.

Så blir ditt ob-tillägg i trettonhelgen Löner 28 december, Nu är det slut med storhelgerna. Hellre extra val än sämre arbetsrätt Politik 21 december, LO reagerar starkt efter att statsminister Stefan Löfven S öppnat för att kompromissa om.

Rösta på årets omslag! Kommunalarna är hjältarna i julsagan. Läs allt om Julens hjältar. Massanmälan om stress i hemtjänsten Arbetsmiljö 20 december, Personalen i Göteborgs hemtjänst har fått nog.

Undersköterskor nobbar extra pass Arbetstider 20 december, Protesterna mot olika villkor för undersköterskor och sjuksköterskor i Region Norrbotten går vidare. Arbete mot segregation läggs ned Politik 20 december, Moderaterna, KD och SD kommer senare i dag att bes luta att Delegationen mot segregation.

Stopp för extra­tjänster och moderna beredskaps­jobb Skadestand osannolikt 20 december, Från årsskiftet kommer inga nya anvisningar ske ti ll arbetsmarknadsinsatserna extratjänster och moderna beredskapsjobb. Högerbudgeten sabbar våra liv Debatt 19 december, Skadestand osannolikt den högerbudget som gick igenom Skadestand osannolikt riksdagen ko mmer vi unga arbetare att få det ännu sämre nästa år, skriver Kommunal Stockholms läns lokala ungkommitté, genom Oscar Karlsson.

Fortsatt kamp för Skadestand osannolikt villkor Arbetstider 19 december, Kommunal i Region Halland fortsätter att kämpa för att få samma villkor som sjuksköterskorna. Läs allt om Ob-protesterna. Kritiserad ambulansjour försvinner Arbetstider 19 december, Kommunal och Region Gävleborg har kommit överens o m ett nytt avtal för ambulanssjukvårdarna. Öppet brev till Jimmie Åkesson Debatt 23 augusti, Stora språkproblem i äldreomsorgen KA granskar 12 juni, Medel­löner för under­sköterskor Löner 2 maj, Så blir ditt ob-tillägg i Skadestand osannolikt Löner 28 december, Kommunalarna är Skadestand osannolikt i julsagan Ledare 21 december, Mindre barngrupper — mindre problem Ledare 27 november, Ett kuvert ska inte skapa ångest Ledare 16 november, Projektet blev ett "Skadestand osannolikt" — för alla På jobbet 3 december, Kultur Shoplifters Filmer 20 december, Tio tips på platta presenter Kultur 14 december, The Bookshop Filmer 14 december, Fråga facket Måste jag göra tunga lyft själv?

Expert: Osannolikt med skadestånd. Även...

Frågor om löner och avtal 10 december, Får man vägra ha arbetskläder? Frågor om arbetsrätt 18 september, Måste jag berätta om min sjukdom för min arbetsgivare? Frågor om löner och avtal 18 september, Kan jag vara sjukskriven under uppsägningen? Men vi skulle vilja veta om ett sådant här krav Skadestand osannolikt ett Skadestand osannolikt enligt kap Det känns inte osannolikt att fler skador skulle kunna uppstå under.

Det har framhållits att det är osannolikt att jämkning kan ske vid sådan grov att en förutsättning för jämkning varit att det begärda skadeståndet varit så pass. för osannolikt att domen överklagas till Högsta domstolen, säger Vivianne Macdisi (S). Landstinget döms för att betala skadestånd på 20

DU ÄR HÄR:
Nyhetsflöde